Kuru Cilt Oluşumunu Önlemek İçin Yapılması Gereken Temel Bakımlar

Kuru Cilt Oluşumunu Önlemek İçin Yapılması Gereken Temel Bakımlar

Bebeklerde sıkça görülen rahatsızlıklarından biri de tıpta miliaria olarak bilinen isilik yani kuru cilt problemidir. Ter bezlerinin tıkanması sonucunda oluşan bu rahatsızlıkta ter, cilt altında hapsolur ve küçük kabarcıklar şeklinde ortaya çıkar. Genelde boyun, el, ayak ve alın gibi bölgelerde ya da vücudun katlı olan kısımlarında görülür.


Bu durum bebeklerde her ne kadar ciddi bir sağlık sorununa yol açmasa da bebeğin rahatsız ve huzursuz hissetmesine neden olur. Kuru cilt ve atopiye eğilim, kalıtsal olarak belirlenen bir durumdur. Bunun yanı sıra diğer faktörler de önemli rol oynar. Kuru iklim, sigara dumanı, hava kirliliği veya ciltteki mikrobiyom dengesizliği bunlara örnek olarak verilebilir


Bebeklerde görülen kuru cilt problemini önlemek için bazı önlemler alınabilir. Bebeklerin hassas ve narin cildine uygun bakım önerilerini takip ederek bebeğinizin cildinin daha canlı ve nemli görünmesini sağlayabilirsiniz. Ortam sıcaklığı ayarlanarak bebekleri serin ve hava alan bir ortamda tutmak, sıcak havalarda fazla giysilerden kaçınmak ve terletmeyecek, nefes alabilen kumaşları tercih etmek ve bebeğinize düzenli duş aldırmak ciltte oluşan kuruluk ve döküntü gibi problemlerin oluşumunu önlemeye yardımcı olacaktır.
Bloga dön